Medereiziger Therapie, training & Coaching

Lichaamsgerichte psychotherapie voor iedereen die meer vervulling en verbinding in het leven wil.
Ondersteuning voor naasten van ongeneeslijk zieken en nabestaanden.
Versterken van (zorg) professionals in hun zorg voor ongeneeslijk zieken en hun naasten.

Individuele en groepstherapie

Als je vastloopt in je leven en je wilt graag meer verbinding en voldoening in je leven, dan kun je terecht voor individuele en groepstherapie.

Samen kijken we dan naar wat jou kan steunen om je eigen natuurlijke veerkracht en helend vermogen weer optimaal in te zetten. Inzet van jouw lichaam als kompas, als ingang om blokkades in energie op te heffen en de kracht van verbinding met jezelf en met anderen, is daarbij een rode draad.

De bondingtherapie van Dan Casriel, de lichaamsgerichte therapie van Lowen, ademwerk, systemisch werken en Transactionele Analyse zijn enkele instrumenten die ik daarbij gebruik.

De individuele therapiesesseis vinden plaats in Zoetermeer/Den Haag, Rotterdam en Gouda.

De groepstherapie doe ik samen met collega-bondingpsychotherapeuten, waaronder Celine van Mastrigt. Zie ook de agenda.



Interactieve lezingen

Ik geef lezingen op het gebied van zorg voor naasten en boekpresentaties rond mijn boek Medereiziger voor zorgprofessionals, mantelzorgers en andere geinteresseerden. Mijn lezingen en boekpresentaties zijn interactief en elke keer kijk ik hoe ik zo goed mogelijk kan aansluiten bij de thema's die spelen, de vragen die leven.

Wil je als zorgprofessional eens een frisse, andere blik op jouw werk? In mijn lezingen kan ik op een begrijpelijke manier vanuit het perspectief van patienten en naasten meer inzicht geven wat er gebeurt in het leven van ongeneeslijk zieken en hun naasten,en hoe zorgprofessionals daar nog meer bij kunnen aansluiten.

Zoek je als mantelzorger/ naaste naar (h)erkenning en steun? In mijn lezingen geef ik je naast ervaringen van mezelf en anderen, praktische handvatten om de uitdagingen aan te kunnen.

Sinds 2015 heb ik lezingen gegeven voor o.a. inloophuizen, hospices, vrijwilligers van de VPTZ, ziekenhuizen en bij congressen en conferenties, zoals het Nationaal Congres Palliatieve Zorg 2016 en de oncologiedagen van de V&VN.

Bijeenkomsten/ workshops voor zieken en hun naasten

Als je gehoord hebt dat jij of je naaste niet meer beter wordt, word je leven totaal anders. Hoe vind je je weg daarin? Wat kan je doen om de regie te houden en de uitdagingen goed te hanteren. In thematische, laagdrempelige bijeenkomsten gaan we daarover met elkaar in gesprek en krijg je informatie en tools die je verder kunnen helpen. Deze bijeenkomsten organiseer ik bij voorkeur samen met de verpleegkundigen van de lokale medische centra, zodat we je op verschillende terreinen goed kunnen informeren en begeleiden.





Coaching

Een luisterend oor, je hart kunnen luchten, een steuntje in de rug en samen kijken naar welke stappen je kan nemen om je leven als naaste van iemand die ongeneeslijk ziek is of als nabestaande zo goed mogelijk vorm te geven. Dat is wat ik beoog met de individuele coaching. Ik maak daarbij gebruik van alles wat ik tot mijn beschikking heb: mijn achtergrond in de Transactionele Analyse en Systemisch Werk, mijn persoonlijke ervaringen en mijn kennis van de palliatieve zorg. De coaching helpt je om op een constructieve manier naar jouw situatie en jouw patronen te kijken, zó dat wat de situatie waar je nu in zit van je vraagt en dat wat je aankan meer in evenwicht komt.