Medereiziger Therapie, training & Coaching

Lichaamsgerichte psychotherapie voor iedereen die meer vervulling en verbinding in het leven wil.
Ondersteuning voor naasten van ongeneeslijk zieken en nabestaanden.
Versterken van (zorg) professionals in hun zorg voor ongeneeslijk zieken en hun naasten.

Wie ben ik?

Ik ben Marcella Tam. Ontwikkelingssociologe, therapeut, coach en moeder van twee prachtige jong volwassenen.

Wat mij inspireert en voldoening geeft in het leven is een bijdrage kunnen leveren aan het opbloeien en tot hun recht komen van mensen.

Dat doe ik o.a. via de lichaamsgerichte therapie en via de begeleiding van naasten en zorgverleners in de palliatieve zorg.

In 2012 verloor ik mijn beste vriend, grote liefde en echtgenoot aan kanker. Hij en ons leven samen vormt de inspiratiebron voor mijn boek, mijn workshops voor naasten en zorgverleners en lezingen.

Werken met mensen, die persoonlijk of door hun werk zo direct in contact zijn met het wezenlijke in het leven geeft mij veel voldoening. Dat geldt zowel voor het bredere therapeutische werk wat ik doe met mensen die zoeken naar meer voldoening in hun leven als voor mijn lezingen en workshops voor naasten en zorgverleners.

Wat maakt het leven de moeite waard? Wat kom je in je zelf tegen tijdens hoogte- en dieptepunten en wat doe je daar vervolgens mee? Ik wil er graag aan bijdragen dat mensen in contact en verbinding komen met zichzelf en de ander, in hun kracht blijven, de regie behouden en de volheid van het leven ervaren. Ik stel me daarbij op als metgezel, getuige met respect voor jouw proces en tempo. Ik nodig je uit op nieuwe manieren te ervaren, kijken en handelen en geniet ervan speelsheid en lichtheid te brengen in het onderzoek naar jezelf.


Ervaring en opleiding

Werkervaring

Sinds 2018 geef ik lichaamsgerichte psychotherapie (o.a. bondingpsychotherapie) en werk daarin samen met andere co-therapeuten.

Daarnaast bied ik, sinds 2012, leertrajecten en workshops aan voor zorgprofessionals en mantelzorgers. Dit doe ik vanuit mijn eigen ervaring als naaste en mijn professionele ervaring als projectleider van verschillende projecten van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van het Leids Universitair Medisch centrum op het gebied van zorg voor naasten en nabestaanden van mensen die ongeneeslijk ziek zijn.

In de jaren daarvoor heb ik als ontwikkelingssociologe 25 jaar in de ontwikkelingssamenwerking mee kunnen werken aan het in hun kracht zetten van mensen in Azie, Afrika en Latijns-Amerika, maar ook als manager in Nederland.



 

 

Opleiding

In 1990 maakte ik kennis met de Transactionele Analyse. Vanaf die tijd heb ik meerjarige opleidingen en workshops op het gebied van de Transactionele Analyse gevolgd en ook zelf trainingen in dit prachtige persoonlijke groei-, communicatie en ontwikkelingsmodel gegeven.

Vanaf 2005 kwam daar ook het systemisch werken bij. Bij Phoenix opleidingen heb ik me in deze werkwijze bekwaamd. In de jaren daarna heb ik diverse trainingen en cursussen gedaan waaronder Geweldloze Communicatie en Rouw- en Verliesbegeleiding (bij Riet Flddelaers).

De 4 -jarige opleiding tot bondingpsychotherapeut heb ik in 2021 afgerond. Sinds 2022 ben ik therapeut lichaamsgerichte psychotherapie na een opleiding van 5 jaar bij Body Mind.

 


Visie

Ik geloof in de veerkracht van mensen. In de mogelijkheden van eenieder om zich te ontwikkelen en om een eigen antwoord te vinden op de enorme uitdagingen waar het leven ons voor plaatst.

De ruimte krijgen om bij je eigen ervaringen stil te staan, gezien worden, steun krijgen bij wat jij tegenkomt en je gevoel kunnen ervaren en uiten in aanwezigheid van een liefdevol aanwezige ander is in mijn beleving een krachtig middel om optimaal te kunnen leven.